Rento vuodenvaihde Cannesissa ja Nizzassa

Rivieran kiertoajelumme viimeisenä kohteena oli naapurikaupungit Cannes ja Nizza. Tähän asti olimme kiertäneet jo Monacon, Sanremon ja muutaman pikkukaupungin näiden välissä, sekä ajaneet hieman vuoriston suuntaan. Aikaa oli enää vähän yli vuorokausi, ja tavoitteena oli myös rentoutua ennen kotiin paluuta.

 

CANNES

Ennakkokäsityksemme Cannesista oli kaikkea muuta kuin mitä tällä kertaa lomaltamme haimme.  Wikitravel kertoo Cannesista seuraavaa: ”Glamorous and expensive seaside town considered to be one of the social hubs of Europe.” Päätimme kuitenkin antaa kaupungille mahdollisuuden näyttää sen, mitä muuta sillä olisi tarjota.

Rue d'Antibes
Rue d’Antibes

Kalliit luksusmerkkiliikkeet löytyvät rannan tuntumasta.  Osa niistä oli valitettavasti nyt sunnuntaina kiinni. Niihin ja tällä kertaa myös muihinkin luksusmerkkiliikkeisiin tutustuimme lähinnä ikkunoiden läpi. Sen sijaan vähän kauempana rannasta Rue d’Antibesin varrelta löytyi kauppoja joka lompakolle. Joulun jälkeiset alennusmyynnit olivat alkaneet, ja ostajia riitti. Meillekin tarttui sieltä muutama vaatekappale mukaan.

Poliisit paikalla
Katu suljettu autoilta.

Ranskan sisäpoliittisesti epävakaa tilanne ja huonot kokemukset näkyivät myös täällä. Rue d’Antibes oli muutettu tilapäisesti kävelykaduksi, ja jokaisessa poikkikadun risteyksessä oli poliisivartio sekä mellakka-aidat.

red carpet (2)
Palais des Festivals. Pakollinen poseeraus punaisella matolla. Paparazzi työssään.

Cannes on kuuluisa myös kesän filmifestivaaleistaan –Festival de Cannes.  Rakennus,  jossa tapahtuma pidetään, Palais des Festivals et des Congrès, on uusi, moderni ja tulee esille ehkä vähän rujohkona rantakadun upeiden palatsien rinnalla.

Muun ajan vuodesta rakennus palvelee aktiivisesti toisessa roolissaan, eli messu- ja kongressikeskuksena, ja tältä se myös näyttää.

Punainen matto on kuitenkin paikoillaan ympäri vuoden, koska siinä jokaisen turistin ”kuuluu” ottaa itsestään poseerauskuva. Ja niin teimme myös me.

Palais des Festivalsin lähistöltä löytyy Les Allées des Étoiles, joka on Cannesin vastine Hollywoodin Walk of Famelle  Kadulta löytyy filmitähtien kädenkuvia betoniin painettuna – ainakin Meryl Streepin ja Sylvester Stallonen löysimmekin! Puistosta löytyy myös muuta elokuviin liittyvää rekvisiittaa.

 

 

Palais des Festivalsin takana on hieno, siisti ja julkinen hiekkaranta. Meidän lisäksemme siellä oli vain muutama perhe nauttimassa lämpimästä joulukuisesta auringonpaisteesta. Lapset halusivat mennä kahlaamaan ja leikkimään rantahiekkaan. Uimaan asti ei tällä kertaa menty, mutta toisaalta eihän lämpötila kovinkaan paljoa Suomen alkukesän lämpötiloista eronnut.

Aaltohyppelyä joulukuisessa välimeressä, Cannes
Aaltohyppelyä joulukuisessa Välimeressä.

Auringon laskettua lähdimme kävelemään rantakatua eteenpäin. Hyvin pian vastaan tuli huvipuistolaitteita, muunmuassa aivan ihana vanhanajan kaksikerroksinen karuselli, jonne oli lasten ”siis aivan pakko päästä”.

20181230_173505 (2)
Vanhanaikainen karuselli.

 

Cannes toimi hyvin myös meidän tavoitteisiimme. Vietimme rennon päivän kuljeskellen kaupungilla ja rannalla. Kaupungista pystyi myös nauttimaan pienellä budjetilla.

Kuriositeettina mainittakoon hotellihuoneemme, joka oli aivan keskustassa hyvin pienen hotellin ylimmässä kerroksessa. Kompaktiin 16 neliön huoneeseen oli saatu mahdutettua neljä sänkypaikkaa ja kylpyhuone. Eli kaikki se, mitä tarvitsimmekin yhtä yötä varten. Keskeinen sijainti mahdollisti myös sen, että aamulla saimme nauttia suoraan boulangeriesta haetut tuoreet croisantit ja kahvit omassa huoneessamme samalla kun ranskalaisen parvekkeen auki ollessa kadulta kuului livemusiikkia.

Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme ehdottomasti suunnanneet veneellä Lerin saarille (St Honorat ja Ste Marguerite), jotka ovat lyhyen venematkan päässä Cannesista.  Näillä saarilla yhdistyy luonto, historia ja paikalliset palvelut.

Ehkä ensi kerralla tulemme myös hienomman vaatekerran kera nauttimaan siitä glamourimmasta puolesta Cannesia. Kaikkea pitää kokeilla, ainakin  kerran.

 

ANTIBES

Cap d'Antibes
Cap d’Antibes

Matkalla Cannesista Nizzaan suunnitelmissamme oli poiketa Antibesiin, joka on vanha hieno kaupunki Cannesin ja Nizzan välissä, mutta suunnitelmat usein muuttuvat matkan varrella. Ennen pysähdystä oli tarkoitus vain pikaisesti poiketa hakemaan geokätkö Cap d’Antibesista, mutta maisemat niemellä olivat niin upeat, että päätimme jäädä vähän pidemmäksikin aikaa nauttimaan auringosta ja Välimeren aalloista.

 

NIZZA

20181231_151641Nizzassa etsimme ensimmäisenä hotellimme, joka oli jotain aivan muuta kuin olimme odottaneet. Hotelli oli upea vanha villa keskellä tiheään rakennettua kaupunkia. Pihalla oli uima-allas, varjoinen terassi ja sitruspuita.

Uima-allasta ei tällä kertaa käytetty uimiseen. Lapset kuitenkin keksivät sille käyttöä; altaan vedellä pystyi maalaamaan kuvia allasta reunustaville kaakeleille.  Yllättävää kyllä kumpikaan heistä ei tippunut altaaseen.

Auton sai ajaa hotellin omaan vartioituun pihaan, mikä oli poikkeus kaikista muista käyttämistämme Rivieran alueen hotelleista. Tiedoksi, että hotellivaraussivustojen ”Hotellilla on parkkipaikka” tarkoittaa Rivieran alueella yleensä samaa kuin ”aja lähimpään julkiseen parkkihalliin”, omalla kustannuksella.

Hotelli oli sisältä remontoitu perinteitä kunnioittavasti. Edes rappusten lievää sivukallistumaa ei oltu korjattu 🙂 Huoneet olivat siistit ja modernit.

Tässä hotellissa olisi kyllä viihtynyt pidempäänkin. Lämpimät suositukset Hotelli Armenonville

 

 

Hotellilta suuntasimme suoraan rantaan. Viikon aikana olimme nähneet paljon, mutta tämän päivän ex-tempore pysähdys oli ehkä merkki siitä, että me emme ehkä olleet vielä riittävästi nauttineet Välimeren aalloista. Kumpikin meistä oli aiemmin käynyt kaupungissa, eikä tavoitteita sen vuoksi tälle visiitille ollut liiemmälti.

Lapset pääsivät tällä rannalla lempipuuhaansa keräilemään kiviä ja rakentelemaan niistä erilaisia juttuja. Muutama kivi jäi taas mukaankin. Me aikuiset nautimme myös rantaelämästä, mutta tällä kertaa siistimmin pöydän ääressä.

Kaksi viinilasia, Nizza
Koska tänä vuonna uudenvuoden tinat jäivät valamatta, niin ennustuksen voi varmaankin tehdä viinilasin läpi. Aurinkotuolit tulivat esiin vasta kun kuvan valotusta korjattiin 🙂

Auringon paistaessa rannalla oli sen verran lämmintä, että päädyimme jäämään syömään siihen myös hieman aikaistetun illallisen. Mikä onkaan paras tapa hyvästellä vuosi 2018 tai ainakin sen viimeiset auringonsäteet, kuin hyvässä seurassa, hyvän ruuan ja juoman parissa ihanan Välimeren kohistessa vieressä.

Vuoden viimeiset auringonsäteet, Nizza
Vuoden 2018 viimeiset auringonsäteet. Kiitos vuodesta ja uutta odotellen 🙂

Auringon laskiessa ilma viileni ja me lähdimme kohti Place Massenaa, jossa sijaitsi Nizzan monipuolinen joulutori. Sisään alueelle kuljettiin turvatarkastuksen läpi, mutta alueen sisäpuolella tunnelma oli hyvin leppoisa.

Huvipuistoja tällä lomalla oli tullut vastaan lähes joka kaupungissa, mikä oli toisaalta ihan hauskaa. Jotain pientä kivaa lapsille iltaulkoilun yhteydessä, ja pienin erin niistä pystyy nauttimaan ihan eri tavalla.

Joulukaruselli, Nizza
Joulukaruselli

Nyt uudenvuoden kunniaksi lapset pääsivät useampaankin laitteeseen. Mieleenpainuvin näistä oli kuulemma joulukuusen muotoon rakennettu karuselli, jossa kuusen ympärillä pyörittiin jättikokoisen joulupallon sisällä.

Kävimme koko perheen voimin perinteisesti myös maailmanpyörässä. Vaikka aurinko oli jo laskenut, niin maisemat kaupungin yli olivat aivan upeat.

Place Masséna
Place Masséna

Nizzan kaupunki ei enää viime vuosina ole järjestänyt vuodenvaihteen ilotulitusta, vaan uutta vuotta juhlistetaan valoshowlla. Kaupungin keskustan rakennukset näyttäytyvät eri väreissä. Erittäin hieno idea.

Promenade du Paillon
Promenade du Paillon

Puolenyön aikaan jostain kuului kuitenkin rakettien pauketta, mutta me olimme jo nukkumassa.  Aamulla hyvin, hyvin aikaisin olisi lento takaisin Suomeen.

Place Masséna
Place Masséna

 

JOULUN VÄLIPÄIVÄT RIVIERALLA

Teimme matkailijoina uudenvuoden lupauksen ”Continue raising even more awareness of travelling to little-known destinations and sustainable ways to promote locals in everyday life”

Riviera on kohde, jossa moni on käynyt ja josta useat tietävät. Sen sijaan uutta meille oli se, miten kiva kohde se oli näin joulun välipäivinä. Ilma on mielyttävän lämmin, palvelut ovat avoinna, ja kivan lisän tarjontaan toivat myös joulutorit, jotka muusta Länsi-Euroopasta poiketen ovat avoinna uuteenvuoteen asti.

Off-season-matkailu auttaa myös paikallisia palveluntarjoajia tasoittamalla kysyntää. Pieniä paikallisia palveluntarjoajia; hotelleita, ravintoloita yms. Rivieralta onneksi vielä löytyy hyvin

 

 

 

 


8 thoughts on “Rento vuodenvaihde Cannesissa ja Nizzassa

 1. Minulla on aikoinaan töiden puolesta ollut tilaisuus nauttia siitä loisteliaasta Cannesista: osallistuin pariinkin konferenssiin tuolla suunnalla ja niiden tiimoilta oli upeita iltajuhlia rannan loistohotelleissa tai lahdelle ankkuroiduissa jahdeissa.
  Nizzassakin on tullut lähinnä käytyä töiden merkeissä, joten sielläkin konferenssikeskus on tutumpi paikka kuin vanha kaupunki 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Eikö olekin hauskaa miten eri tavalla kaupunki voi näyttäytyä työ- ja lomamatkalaiselle. En ole itse ollut kummasssakaan näistä kaupungeista työmatkalla mutta muuten välimeren alueen kongressihotelleita ja -keskuksia on tullut kierreltyä.

   Tykkää

 2. Me kävimme aikoinaan Cannesissa päiväretkellä Nizzasta ja ihan hyvin selvisimme opiskelijabudjetillamme. Glamourista pysyttelimme kaukana. 🙂 Nyt viime syksyn Rivieran matkalla Cannes oli jälleen mukana yhdenä mahdollisena päivämatkakohteena, mutta se jäi tällä kertaa väliin. Syyskuussa Nizzassa oli hellettä, mutta olipa kiva kuulla että ihan keskitalvellakin on noinkin lämmintä. Mainiosti voisimme mekin joulun välipäiviä viettää Nizzassa. Pariisissa olemme olleet välipäivinä kaksi kertaa, toisella kertaa myös vuoden vaihteen yli. Pariisissa ei ollut ihan yhtä kiva sää, vaikka muutoin kaupungista pidänkin valtavasti. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Etelä-Ranskassa välimeren rannalla auringonpaistaessa joulukuussa lämpötila on keskimäärin noin 15 astetta eli hyvin mielyttävä mutta sateen tai myrskyn vaara on tietysti aina olemassa. Meillä on ollut välimeren maissa off-seasoninkin aikana hyvät säät.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s