Hotelli, joka ei jätä kylmäksi – Windhoek Gardens Boutique Hotel

Meillä on usein matkoillamme tapana etsiä hotelleja, jotka ovat pieniä, paikallisia ja joissa on jotain erikoista. Joskus erikoisuuden etsiminen johtaa täydelliseen katastofiin, mutta useimmiten kuitenkin erikoiset hotellit ovat tuoneet matkoihimme oman lisänsä.

Wow-efektiin ei riitä pelkkä erikoisuus, vaan se miten idea on toteutettu ja miten idea toimii käytännössä, osana hotellia.  Windhoek Gardens Boutique -hotellissa kaikki nämä palaset loksahtivat paikoilleen. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Windhoek Gardens on pieni 28 huoneen boutique-hotelli / hostelli lähellä Namibian pääkaupungin Windhoekin keskustaa. Hotelli koostuu kolmesta punaisesta rakennuksesta ja se sijaitsee omakotiasuntoalueen reunalla, afrikkalaiseen tapaan korkeiden aitojen sisällä.

Mielikuvitusta sisustusratkaisuissa ei ole säästelty. Materiaalit ovat paikallisen modernin käsityökulttuurin mukaisesti kierrätettyä ”yhden roska on toisen aarre” -periaatteella.  Mutta ennenkaikkea lopputulos on kaunis ja toimiva.

Hotellin huoneet ovat kaikki erilaisia. Jokainen huone edustaa jotain Namibian aluetta ja sen erityispiirteitä. Meidän huoneen sisustus oli saanut inspiraationsa rannikolta.

Pihalla vanhan pirteästi väritetyn asuntovaunun sisällä oli keittiö. Siellä oli pieniä astioita leikkimistä varten, ja pihalta löytyi lastenkokoisia picnic-pöytiä. Samassa aitauksessa asusti kaksi pupua, jotka viettivät åääosan päivästä visusti asuntovaunun alla.  Kokonaisuus oli kuin jostain lasten satukirjasta.

DCIM102GOPROGOPR4831.JPG

Uima-allas oli kompakti ja pääasiassa oleskeluun suunniteltu. Altaan muoto oli teeman mukaisesti pisara. Reunoilla oli istumiseen soveltuvat, mutta sukellusta häiritsevät korokkeet. Eipä ne korokkeet pienikokoisia ihmisiä estänyt.  Vesi oli suhteellisen lämmintä ja allas siisti, mutta meidän lasten lisäksi altaassa ei kovinkaan montaa ihmistä koko aikana näkynyt.

 

20200101_125038-2

Windhoek Gardens Boutique Hotel, Namibia

 

Uima-altaan vieressä oli ravintola, josta sai sekä syötävää että juotavaa.  Hotellin alueelta ei tarvinnut lähteä pois edes iltaisin, vaikka reppureissaajat pyrkivätkin maksimoimaan lähialueiden näkemistä. Joskus on hyvä olla pari päivää vain rauhassa, ja tämä kohde soveltui siihen erinomaisesti.

Ravintolan aukiolon pystyi tarkistamaan tästä liikennevalosta. Aamuisin se oli kiinni.

 

 

Pihan vessat olivat myös hyvin mielenkiintoisia. Naisten vessan lavuaari oli saanut inspiraationsa polkupyörästä, ja miesten puolestaan autonrenkaista.

DCIM102GOPROGOPR4838.JPG

Yhden rakennuksen katolle oli nostettu vanha avolavapakettiauto. Paikasta tuli meidän lasten ehdoton suosikki. Uimisen jälkeen siellä oli auringonpaisteessa ihana lämmitellä. Ja kun siirtyi metrin eteenpäin katoksen alla, paikka oli täydellinen puhelimella pelaamiseen, ainakin lasten mielestä. Täältä oli myös koko hotellialueen parhaat näkymät, etenkin illalla auringon laskiessa. Pakettiauton avolavalta kävimme myös hyvästelemässä vuoden 2019 viimeiset auringonsäteet!

kfjaae u

20191231_175932

Portilla oli iltaisin vartija valvomassa kulkua sisälle. Olallaan hän kantoi aitoa paikallista asetta eli jousipyssyä.

Mietimme oliko kyseessä vain statussymbooli, mutta ainakin hän väitti käyttävänsä sitä tarpeen tullen ihan oikeastikin.

Vartijan ase sopi hyvin hotellin omaleimaisuuteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aamupalahuoneessa kahvikupin sai hienosta telineestä. Tästäpä hauska sisustusidea vaikka omaan keittiöön!

20191231_080921

Windhoek on monille matkaajille, kuten meillekin, läpikulkupaikka. Pitkien välimatkojen vuoksi täällä levätään päivä tai kaksi, ja lähdetään eteenpäin joko eläinsafareille pohjoiseen tai itään, tai vaihtoehtoisesti länteen tai etelään hiekkaerämaahan.

Windhoek on Namibian pääkaupunki, jossa palveluita ja tekemistä riittää, mutta kaupunki ei ole yhdelläkään vierailukerralla jättänyt mitään erityisempää mielikuvaa; jos ei pahaa, niin ei erityisen positiivistakaan. Kaupungista löytyy muutama ihan mielenkiintoinen ruokapaikka, mutta ehdoton suosikki, mitä pitää joka kerta käydä ihailemassa, on Christuskirche.  Yltiöromanttisesti koristellulta piparkakkutalolta näyttävä luterilainen kirkko on suuren liikenneympyrän keskellä aivan Windhoekin keskustassa.  

DCIM102GOPROGOPR4841.JPG

Lisää valokuvia Windhoek Gardens Boutique Hotellista ja sen hauskoista sisustuksista löytyy täältä.

PS: Tämä blogipostaus ei ole kaupallista yhteistyötä, vaan ihan spontaani kehu kivalle paikalle! 🙂

 


8 thoughts on “Hotelli, joka ei jätä kylmäksi – Windhoek Gardens Boutique Hotel

  1. Kieltämättä omaleimainen ja kivan tuntuinen. Oliko myös toimiva? Itselleni tähtien määrää tärkeämpää on esimerkiksi, että suihkusta tulee vettä, myös kuumaa 🙂 Pupuja en panisi pahaksi hotellin pihalla, tuovathan ne kivasti särmää “sisustukseen”.

    Tykkää

  2. Mulla on ollu nämä Afrikan kulmat visiittilistalla. Tämä ois kyllä harkittava yöpaikka, jos joku päivä menen Namibiaan🤩 Täytyypä lukea teidän muitakin juttuja tältä reissulta😊

    Tykkää

  3. Onpa veikeä paikka! 😀 Erityisesti tykkäsin flamingoista lasten makkarissa ja toisaalta vanhasta asuntovaunusta. Entä sitten puput! Ylisöpöä! Tällaisista paikoista kannattaakin vinkata muille, kiva että hotellin omistajilla on mielikuvitusta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s