Keitä me olemme?

Matti

matti
Steindalen, Norja

Matti on tiimimme ideageneraattori, joka yleensä löytää syyn ja kohteen matkoillemme. Sitkeän ja usein loputtomalta tuntuvan nettisurffaamisen jälkeen hän onnistuu myös yleensä hankkimaan meille suhteellisen edulliset lennot.

Ideoiden lisäksi Matilta löytyy myös taitoja; vastaan ei ole vielä toistaiseksi tullut ongelmaa, mitä tämä MacGyver ei olisi onnistunut ratkaisemaan muutamalla klemmarilla, ilmastointiteipillä ja Leathermanin työkaluilla.

Blogin kuvat ovat pääosin Matin ottamia.

 

 

 

21728456_10154902081452078_5974326722102214133_n
Rigi, Sveitsi, Kuva N.K.

Anu

Anu on ikuinen idealisti, joka ei yrityksistä huolimatta osaa olla matkustamatta. Anun käsialaa on perheen kaikenkattava pakkauslista reppureissaajan kokemuksella. Matka-arkea on ommella rinkkaa hammaslangalla kokoon Mosambikin rannoilla, tai täydentää lääkevarastoa malawilaisella klinikalla.

Lonely Planet, TripAdvisor, Airbnb ja muut ”vertaistukityökalut” ovat niinikään vakiokamaa. Ennenkaikkea se mitä uudesta kohteesta tarkistetaan on lapsiystävällisyys ja eettisyys. Kuten Matillekin, uudet kohteet ja eriskummalliset paikat ovat aina mieleen!

 

 

 

 

lapset_Addo
Addo, Etelä-Afrikka

Lapset

Matkalle pakataan nykyään reppujen lisäksi mukaan myös kaksi lasta; isompi ja pienempi. Lapsista on kasvanut muutamassa vuodessa hienoja reppureissaajia. He osoittavat samaa mielenkiintoa ja innostusta kaikkiin maihin oli sitten kysymyksessä  Armenia,  Australia tai Muumimaailma.

Lapset eivät missään vaiheessa ole rajoittaneet matkustamista; he kulkevat mukana sinne mihin mekin kuljemme. Lapsia kiinnostavia aktiviteetteja löytyy kaikkialta maailmasta tai ainakaan vielä ei ole löytynyt paikkaa, jossa niitä ei olisi ollut. Tietyt aktiviteetit toki olemme rajanneet heiltä, joten vanha totuus – lasten ehdoilla – pätee tottakai.

Matkustus ei ole köyhtynyt lasten myötä, päinvastoin lapset ovat opettaneet meille ihmettelyn ison taidon; suuria kokemuksia voi saada pienistä asioista. Itse toivomme opettavamme lapsille avarakatseisuutta ja maailmankansalaisuutta. Eiväthän pienet lapset kaikkea matkaltaan muista, mutta he ovat jo oppineet sen että maailmalle voi rohkeasti lähteä, ja että perhe tekee asiat yhdessä!